Ging Koen Glish Business Állítsd meg kölyökkutya harapási viselkedését

Állítsd meg kölyökkutya harapási viselkedését

A harapás normális és teljesen természetes viselkedésnek számít.

Ne feledje, hogy amikor kutyái megöregednek, a harapás komoly kockázatot jelenthet másokra, beleértve Önt is.

Kölyökkutyaként nagyon aranyos lehet a harapás. Azonban ahogy kutyája öregszik, gyorsan elveszíti vonzerejét.

El kell kezdenie tanítani őket, kölyökkutya harapás hogy megváltoztassák a harapással kapcsolatos viselkedésüket.

A harapás egy tanult viselkedés, amely az anyjuktól és az alomban lévő többi kölyökkutyától származik. Ha lehetséges, hagyja, hogy a kölyökkutya más kölykökkel játsszon. Szeretnek kommunikálni egymással, és ez néha harapással is jár. Ahogy ezt teszik, megtanulhatják kontrollálni magukat.

Ha egy kölyökkutya túlságosan agresszív, a többiek az agresszív kölyökkutya után kapnak, mert túl durva. Ezen a játékfolyamaton keresztül megtanulják leküzdeni a harapás iránti érdeklődésüket.

Nagyon korán kezdje el mérsékelni a harapási viselkedést, amikor még körülbelül hat hetesek.

Amikor a kiskutya harap, tudatja vele, hogy fáj. Lehetsz szigorú, és mondj “nem” vagy “jaj”, hogy tudassa vele. A morgó hang működik a legjobban, mint a magas hangszín. Gondolj arra, hogyan fenyítik egymást a kutyák. A kölyökkutya megtanulja, ha túl messzire ment, és átgondolja, mit csinált.

Harapáskor álljon ellen a kísértésnek, hogy gyorsan visszahúzódjon, mert ez súlyos sérülést okozhat. A régi mondás az, hogy etesd a falatot.

Ha ismétlődő harapást kap, erősítse meg verbális reakcióját.

Egy másik stratégia az, hogy el kell távolodni egy időre. Nem szeretik az elutasítást, és rájönnek, hogy nem értékeled, ha megharapják.

A szórakoztató tevékenységek és a rágójátékok hasznos módja annak, hogy elterelje a figyelmet a harapásról. Használjon vontatókötelet, és tartsa kézben, ki a főnök.

Legyen nagyon következetes, amikor arra tanítja a kutyáját, hogy abbahagyja a harapást. A csemege és a dicséret felhasználói jutalmak, ha a kutyus azt teszi, amit kérsz tőle. Kerülje el a nem megfelelő viselkedést jutalmazó csemegéket. Továbbra is tudatja vele, hogy a harapás nem elfogadható.

Talán hasznosnak találod az engedelmességi órákat. Így kiképezhető és megtanulható szocializálódni más kölyökkutyákkal és emberekkel. Megtanulják a határokat az emberekkel és más kutyákkal.

Ahogy a kölyökkutya öregszik, egyre több fizikai tevékenységre van szüksége, beleértve a rendszeres testmozgást is. Játssz, taníts hozni, gyakorolj engedelmességi edzéseket.

Egy unatkozó kiskutya nagyon pusztító tud lenni. Az egyikem lebontott egy nádszálas hálóágyat, hogy elfoglalja magát.

Tartsa távol a kisgyermekeket a veszélytől, ha nem hagyja őket egyedül a kiskutyával. Lehet, hogy a kölyökkutya még tanulási szakaszban van, és megharaphatja a gyermeket, különösen, ha a kölyökkutya domináns akar lenni a kölyökkutya kapcsolatában.

Ügyeljen arra, hogy tartózkodjon az agresszív viselkedéstől a kölyökkutyával szemben, mivel ez harapásos viselkedésre ösztönöz, és érvényteleníti az összes jó edzést.

Ha a kölyökkutya minden erőfeszítése ellenére továbbra is harap, kérjen segítséget szakembertől. A végső cél az, hogy boldog kutyusod legyen, és hogy elégedett legyél a viselkedésével.

Related Posts